NairLess

/aurore 404, fr/

NairLess е вложен во музиката од рана возраст. Започнува со свирење пијано на четиригодишна возраст и брзо ја открива страста кон композиција, осцилирајќи помеѓу класичната и џез музиката. После долгиот престој во Пекинг, се заинтересирува за електронската музика и навлегува во прекрасниот свет на компјутерска музика. Неговите продукции вклучуваат длабока и енергична музика, често комбинирана со атмосферски слоеви, допир на “acid” и “breakbeats”. Создавањето еклектични сетови е негов заштитен знак. Не е важно дали музиката се класифицира како хаус, диско, техно или минимал, NairLess секогаш се стреми да создава разновидни и оригинални сетови со избор на нова музика, притоа задржувајќи кохерентност со неговите продукции. Исто така е дел од хардверското дуо “Flying Structures“, кое го основаше во 2018та година со “Pépé Elle”. Тие се фантастичен тим  – комбинираат “acid” техно, транс, електронскa музика на Детроит од 90-тите и електрична гитара.