Roomania by Room 313

Што е "Roomania"?

Еден од најновите наши проекти е подкаст серијал со име “roomania”. Како платформа за презентирање на проектот ја избравме SoundCloud, каде форматот на плејлисти го користиме да ги подредиме изданијата по сезони.

Серијалот ќе вклучи миксови од квалитетни диџеи / продуценти, кои се инспирираат од романската андерграунд електронска музичка сцена и се сериозни „копачи“ на убави мелодии.

Што е "room 313"?

Како што кажува самото име, 313 беше бројка на соба во студентски дом. Тоа беше во студентските денови, во 2013 година. Таму се роди идејата што живее до ден-денес и го изгради нашиот секојдневен стил.  
Најчесто настаните ги организираме на многу различни локации, што има позитивна страна на запознавање и вмрежување со различни луѓе. Секој од тие луѓе на некој начин ни помогнал и е дел од некој наш настан.
Броиме повеќе од 100 организирани настани, клупски и фестивалски.

Mitrik, Samardjiski, LTX

Мисија

Промоција на модерна електронска музика.

визија

Здружени со повеќе креативци од различни домени, веруваме дека можеме да го променеме светот.

Вредности