DJ Alexandar

/Roomania/

Пред да започне со диџејство, DJ Alexandar е под силно влијание на англиските New Wave бендови како New Order, Soft Cell, Frankie goes to Hollywood, Madness, The Cure, Culture Club, Depche Mode, Bronski Beat итн. Toa влијание сеуште наидува во неговите плејлисти. Во зависност од приликата, неговите сетови се состојат од прогресивен, вокал и дип хаус и мелодично техно. Првиот настап го има во клуб Majestic, Охрид, а во соработка со Авалон продукција како резидент диџеј загревал настапите на големи светски имиња како The Faithless и Pink, а делел иста кабина со ARTBAT, PAUL VAN DYKE, PAUL OAKENFOLD,ERIC PRYDZ, BOB SYNCLAR итн.