DIMITR

/Roomania/

Електронската музика станува дел од секојдневието на DIMITR и го предизвикува длабоко да навлезе  во нејзино истражување. Фанатик на технологија и музичка опрема, кој екпериментира со звуци и континуирано го надградува своето и вештини за музичка продукција. Како резидент диџеј на ROOMANIA настаните промовира нов стил на денс музика, препознатлив како инди денс, а популарен кај доста артисти  од израелската електронска сцена. Како најнов артист на ROOMANIA, лесно беше прифатен од публиката и брзо ги доби симпатиите и фановите на неговите настапи. Влече влијание од разни жанрови на електронска музика, а омилени артисти/композитори му се RED AXES, MATHEW JOHNSON, KHIDJA, BE SVENDSEN итн.