Dafilov

/roomania/

Израснат во Италија, меѓу култура полна со музика и емоции. Пасијата и потрагата како звукот функционира стануваат дел од животот на Дафилов уште од негова најрана возраст. Понесен од музичките стилови во 60тите и 70тите, ги пронаоѓа првите идоли во прегресив рок, блуз и џез музика. Од 11 години започнува да изучува музички инструменти. Успева да се пронајде како гитарист и вешто ги исфрла своите емоции преку рифови и солажи. Воден од желбата да остави свој музички белег, учи да компонира и да прави музика. Ова музичко патување и истражување го носи до електронската музика која најдолго го задржува неговото внимание. Во сетовите на Дафилов може да се чуе претенциозен, игрив и енергичен тек-хаус, на кој како што самиот вели, “Oва е музика за подиум со душа!”.