MIke. D

/salomon records, mexico/

Mike.D (диџеј и продуцент) е основач на Salomon Records заедно со долгогодишниот пријател Lopx, од Хуарез-Чивава. Tој е еден од талентите на новата генерација на диџеи и продуценти од северот на Мексико. Неговиот музички избор и одличните вештини на миксање  му дадоа можност да настапува во “Hardpop” како гостин неколку години со ред. “Hardpop” е еден од најдобрите клубови во Мексико и многу посетуван од меѓународни диџеи. Како продуцент, издава музика под етикетите на Kanja Records, Kina Music, The Lab, Dream Culture. Неговата музика ја вртат реномирани артисти како Arapu, Sepp, Cosmjn, Maher Daniel, Mihai Pol, Sublee, Crihan, Vincentiulian и многу други.